By installing the KB3114503 https://support.microsoft.com/en-us/kb/3114503 all the listview webparts on your SharePoint 2013 server displays this error repeatedly.

“TypeError: Cannot read property ‘replace’ of undefined”

With danish localization it looks like this:

“TypeError: Værdien af egenskaben ‘replace’ kan ikke hentes: Objektet er null eller ikke defineret”

image

image

Workaround

Apparently a workaround is this quickfix https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/40tvqn/quickfix_patch_kb3114503_causes_sharepoint_to/ where you modify the view to display the item title colounm (linked to item) instead of (linked to item with edit menu).

Some reports states that a solution is applying January 2016 CU. And that the KB3114503 update is unable to be removed after installation.

So remember to turn off automatic windows update and test any patch/CU before production!

clip_image005

 

More

To learn more about the vulnerabilities the KB3114503 fixes, see Microsoft Security Bulletin MS16-004.
Note To apply this security update, you must have the release version of Service Pack 1 for Microsoft SharePoint Foundation 2013 installed on the computer.

Sources

Tags: , , | Categories: Technical

Automatic Windows Update caused my SP2012 Dev enviroment to break today!

The Security Update KB2756920 caused every SharePoint site to error out with “Object reference not set to an instance of an object.”  on Microsoft.Office.Server.Administration.UserProfileApplicationProxy.get_ApplicationProperties()

image

other symptom's where with the Security Token Service:

An exception occurred when trying to issue security token: The requested service, 'http://localhost:32843/SecurityTokenServiceApplication/securitytoken.svc/actas' could not be activated. See the server's diagnostic trace logs for more information..

Trying to acces the service would give:

Method Not found: "System.String System.ServiceModel.Activation.Iis7Helper.ExtendedProtectionDotlessSpnNotEnabledThrowHelper(System.Object)"

image

Apparently it only happens to windows 2008 r2, with no SP1 installed.

Reference see TechNet: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-GB/sharepointadminprevious/thread/903d0e22-6419-48c5-8669-a1191c841b76

Tags: , , | Categories: SharePoint Configuration